Čirok se zelím a ořechy
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50–60 minut, podle potřeby doléváme vodu.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 min).
Uvařený čirok smícháme s podušeným zelím, nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a čerstvě namletým pepřem.
Poznámka
Protože se čirok musí dlouze vařit, obvykle připravuji větší množství najednou a pak ho používám do několika jídel.