RECEPTY ADVENI

Cecina

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Cecina
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 03.07.2023
Hlavní přísada
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 03.07.2023
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.

Poznámka

Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.

Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.

  • recept Cecina