Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na přípravu
Na náplň
Budeme také potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Výraz cannoli znamená v italštině trubičky. Jedná se o dezert, který vznikl na Sicílii a je pro tento ostrov typický. V Itálii se jim proto obvykle říká cannoli siciliani. Trubičky cannoli jsou pevné a tvrdší, smaží se. Vychladlé se pak plní krémem, nejčastěji ze sýru ricotta nebo mascaropone, případně kombinací obou, a zdobí ovocem, drcenými pistáciemi, či čokoládou. Připravují se různé velikosti. Od velikosti prstu až po trubičky velké jako pěst, které jsou typické pro oblast na jih od Palerma.
V míse smícháme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), špetku soli, cukr krupici a kakao.
Přidáme povolené máslo, vejce, vinný ocet a vodu a vypracujeme hladké těsto.
Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a na hodinu uložíme odpočinout do lednice.
Vychlazené těsto rozválíme na kruh silný cca 1,5 cm a větším kulatým vykrajovátkem nebo sklenkou vykrajujeme kola.
Kola namotáme na větší trubičky na kremrole (např. velikost 100–135 mm) a okraj slepíme bílkem.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zhnědnutí.
Hotové trubičky pokládáme na papírovou utěrku a vychladlé stáhneme z kovových trubiček.
Trubičky plníme náplní z mascarpone, ricotty a cukru a zdobíme ovocem.