RECEPTY ADVENI

Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem

Bez lepku Bez sóji

Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Iva Vašátková

Autor receptu

Začala s bezlepkovým pečením před šesti lety, když byla jejímu vnukovi zjištěna celiakie. Tvůrčí babička přibrala k pečení i vnuka. Její cíl byl jasný – chtěla, aby se vnuk dokázal sám o sebe postarat, až dospěje. Až budete listovat recepty této kapitoly, zjistíte, že Iva své vzácné vědomosti předat skutečně umí. I na pohled složité a esteticky velmi efektní moučníky se podle jejího návodu totiž pečou jedna radost.

Ingredience

Na těsto

Na přípravu

Na náplň

Budeme také potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Výraz cannoli znamená v italštině trubičky. Jedná se o dezert, který vznikl na Sicílii a je pro tento ostrov typický. V Itálii se jim proto obvykle říká cannoli siciliani. Trubičky cannoli jsou pevné a tvrdší, smaží se. Vychladlé se pak plní krémem, nejčastěji ze sýru ricotta nebo mascaropone, případně kombinací obou, a zdobí ovocem, drcenými pistáciemi, či čokoládou. Připravují se různé velikosti. Od velikosti prstu až po trubičky velké jako pěst, které jsou typické pro oblast na jih od Palerma.

V míse smícháme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), špetku soli, cukr krupici a kakao.

Přidáme povolené máslo, vejce, vinný ocet a vodu a vypracujeme hladké těsto.

Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a na hodinu uložíme odpočinout do lednice.

Vychlazené těsto rozválíme na kruh silný cca 1,5 cm a větším kulatým vykrajovátkem nebo sklenkou vykrajujeme kola.

Kola namotáme na větší trubičky na kremrole (např. velikost 100–135 mm) a okraj slepíme bílkem.

Smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zhnědnutí.

Hotové trubičky pokládáme na papírovou utěrku a vychladlé stáhneme z kovových trubiček.

Trubičky plníme náplní z mascarpone, ricotty a cukru a zdobíme ovocem.

Foto: Iva Vašátková
  • recept Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem
  • recept Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem
  • recept Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem
  • recept Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem
  • recept Cannoli - smažené kakaové trubičky plněné krémem