RECEPTY ADVENI

Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně

Bez lepku Bez sóji

Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na sýrovou náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

O burku píšeme již zde. Tam pracujeme s filo těstem připraveným tradičním způsobem. Ovšem burek můžeme upéct také z filo těsta připraveného zjednodušeně. Pokud tento způsob upřednostňujete, pak čtěte dál.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 5 ks burků.

Listy filo těsta připravíme dle návodu na příprava filo těsta zjednodušeně.

Na jeden burek budeme potřebovat vždy 4 listy filo těsta, které položíme na sebe a jemně promažeme máslem. Viz foto 1.

Do spodní části nadrobíme fetu, na každý burek 25 g. Viz foto 1.

Zarolujeme. Viz foto 2.

Takto připravené burky přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Klademe je volnými konci dolů, aby se nerozmotávaly. Viz foto 3.

Potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Viz foto 4.

Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C po dobu 12 minut, program horní a dolní ohřev. Viz foto 5.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
  • recept Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně