Burek z filo těsta připraveného zjednodušeně
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na sýrovou náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
O burku píšeme již zde. Tam pracujeme s filo těstem připraveným tradičním způsobem. Ovšem burek můžeme upéct také z filo těsta připraveného zjednodušeně. Pokud tento způsob upřednostňujete, pak čtěte dál.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 5 ks burků.
Listy filo těsta připravíme dle návodu na příprava filo těsta zjednodušeně.
Na jeden burek budeme potřebovat vždy 4 listy filo těsta, které položíme na sebe a jemně promažeme máslem. Viz foto 1.
Do spodní části nadrobíme fetu, na každý burek 25 g. Viz foto 1.
Zarolujeme. Viz foto 2.
Takto připravené burky přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Klademe je volnými konci dolů, aby se nerozmotávaly. Viz foto 3.
Potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Viz foto 4.
Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C po dobu 12 minut, program horní a dolní ohřev. Viz foto 5.