Bulky z poliše
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
První den budeme potřebovat
Druhý den budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Připravila jsem si pro Vás recept na úžasné vláčné bulky. Jedná se o trochu časově náročnější recept, ale není třeba se děsit, nebo se toho bát. Tyto bulky totiž nejsou náročné na samotnou přípravu, spíš jde právě o čas a čekání, protože tzv. poliš vám bude v lednici zrát 24 hodin. Pečivem z poliše se rozumí pečivo, kdy jedna třetina těsta s minimem droždí pracuje 24 hodin v lednici. Díky tomu „chytne“ pečivo lehce nakyslou a jemnou chuť. Přesvědčte se. Uvidíte, že čekání se vyplatí.
Z výše uvedených surovin připravíme 6 bulek.
První den z uvedených ingrediencí vypracujeme v míse hladké těstíčko. Mísu přetáhneme potravinovou folií a vložíme ji na 24 hodin do lednice. (Já mám v lednici 2 °C, pokud máte lednici nastavenou na více stupňů, může být zrání rychlejší.)
Po 24 hodinách vyndáme mísu na linku a necháme 1 hodinu v teple odstát, těstíčko ještě trochu nabude na objemu a poskočí.
Po hodiny do mísy přidáme ingredience uvedené výše u druhého dne. Mixérem s hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto, které přetáhneme potravinovou folií a necháme ho zdvojnásobit objem.
Troubu rozehřejeme na 250 °C a na spodní rošt umístíme plech s jedním litrem vody.
Těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Každý kousek propracujeme na pomoučené ploše do bochánku, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi 15 minut odpočívat.
Bochánky nařízneme uprostřed do hloubky cca 1 cm, potřeme vodou a vložíme do zapařené trouby.
Pečeme do zezlátnutí.