Bublanina tzv. clafoutis s třešněmi
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Clafoutis je letní francouzský dezert, který svým bohatým ovocným základem připomíná naši bublaninu. Připravuje se z tmavých třešní. Těmi se vyloží celé dno formy. Třešně se následně zalijí těstem, které je velmi řídké. I díky tomu těsto uvnitř zůstane měkké – téměř jako pudink. Clafoutis tedy není nadýchaný, zato je nesmírně vláčný. Podává se teplý a pocukrovaný.
Pečící formu hojně vymažeme máslem a vysypeme cukrem krystal. Pak celé její dno vyložíme vypeckovanými třešněmi.
Vejce smícháme s cukry (krystalovým a vanilkovým), přidáme směs BAKE A CAKE a důkladně promícháme. Jakmile máme promícháno do hladka, přilijeme mléko, promícháme. Následně přidáme rozpuštěné vlažné máslo, opět důkladně promícháme.
Takto připraveným tekutým těstem zalijeme třešně ve formě.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatova – zhruba 45 minut.
Hotový clafoutis posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ho teplý.
Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.