RECEPTY ADVENI

Bublanina tzv. clafoutis s třešněmi

Bez lepku Bez sóji

Bublanina tzv. clafoutis s třešněmi
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Clafoutis je letní francouzský dezert, který svým bohatým ovocným základem připomíná naši bublaninu. Připravuje se z tmavých třešní. Těmi se vyloží celé dno formy. Třešně se následně zalijí těstem, které je velmi řídké. I díky tomu těsto uvnitř zůstane měkké – téměř jako pudink. Clafoutis tedy není nadýchaný, zato je nesmírně vláčný. Podává se teplý a pocukrovaný.

Pečící formu hojně vymažeme máslem a vysypeme cukrem krystal. Pak celé její dno vyložíme vypeckovanými třešněmi.

Vejce smícháme s cukry (krystalovým a vanilkovým), přidáme směs BAKE A CAKE a důkladně promícháme. Jakmile máme promícháno do hladka, přilijeme mléko, promícháme. Následně přidáme rozpuštěné vlažné máslo, opět důkladně promícháme.

Takto připraveným tekutým těstem zalijeme třešně ve formě.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatova – zhruba 45 minut.

Hotový clafoutis posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ho teplý.

Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

Foto: Adveni
  • recept Bublanina tzv. clafoutis s třešněmi
  • recept Bublanina tzv. clafoutis s třešněmi