Bublanina tvarohová s meruňkami a drobenkou
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na drobenku
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pokud jste vyzkoušeli tvarohovou bábovku podle receptu Lenky Jurečkové nezaváháte ani na chviličku a pustíte se i do přípravy této bublaniny. Těsto je stejné, jen ho navíc pokrývají štavnaté meruňky posypané vynikající drobenkou.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Žloutky, cukr a máslo utřeme do světlé pěny, pak vmícháme tvaroh.
Směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem přisypeme do žloutkové směsi, dále přilijeme mléko a promícháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe meruňkami.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut.
Drobenkou bublaninu posypeme cca 10 minut před koncem pečení.
Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.
Inspirováno receptem na tvarohovou bábovku od Lenky Jurečkové