RECEPTY ADVENI

Bublanina tvarohová s meruňkami a drobenkou

Bez lepku Bez sóji

Bublanina tvarohová s meruňkami a drobenkou

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na drobenku

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud jste vyzkoušeli tvarohovou bábovku podle receptu Lenky Jurečkové nezaváháte ani na chviličku a pustíte se i do přípravy této bublaniny. Těsto je stejné, jen ho navíc pokrývají štavnaté meruňky posypané vynikající drobenkou.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky, cukr a máslo utřeme do světlé pěny, pak vmícháme tvaroh.

Směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem přisypeme do žloutkové směsi, dále přilijeme mléko a promícháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe meruňkami.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut.

Drobenkou bublaninu posypeme cca 10 minut před koncem pečení.

Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

Inspirováno receptem na tvarohovou bábovku od Lenky Jurečkové

Foto: Adveni
  • recept Bublanina tvarohová s meruňkami a drobenkou
  • recept Bublanina tvarohová s meruňkami a drobenkou