RECEPTY ADVENI

Bublanina sněhová s jahodami

Bez lepku Bez sóji

Bublanina sněhová s jahodami

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jahody a sníh. To už tady bylo. V pohádce O dvanácti měsíčkách. Dnes však nepřinášíme pohádku, nýbrž pohádkově dobrý recept na bublaninu plnou šťavnatých jahod vznášejících se v lehkém lahodném sněhovém těstě.

Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh.

Do sněhu z bílků po částech zašleháme cukr.

Pak přidáme rozpuštěné vlažné máslo, směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem a vše jemně promícháme.

Formu vyložíme pečícím papírem (z pečícího papíru vystřihneme kolo o průměru formy) a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe čerstvými jahodami.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut.

Bublaninu jemně poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

Foto: Adveni
  • recept Bublanina sněhová s jahodami
  • recept Bublanina sněhová s jahodami