RECEPTY ADVENI

Bublanina šlehačková s borůvkami

Bez lepku Bez sóji

Bublanina šlehačková s borůvkami

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tato bublanina musí mít plíce a dýchat! Jak jinak si vysvětlit její lehkost a nadýchanost? Že nadýchanosti moučníku napomáhají sněhové bílky, to je známá věc. Zde se však do těsta přidává také ušlehaná smetana. Luxusní chuť dotváří malé fialové kuličky plné sladké šťávy – ano, borůvky. Do těsta zapadnou jako do prachové peřiny.

Smetanu vyšleháme.

Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh.

Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny.

Směs BAKE A CAKE smícháme s kypřicím práškem.

Do žloutkové pěny vmícháme směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem, pak přidáme vyšlehanou smetanu, na závěr jemně vmícháme sníh z bílků.

Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe borůvkami.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut.

Bublaninu jemně poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

Foto: Adveni
  • recept Bublanina šlehačková s borůvkami