Bublanina šlehačková s borůvkami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tato bublanina musí mít plíce a dýchat! Jak jinak si vysvětlit její lehkost a nadýchanost? Že nadýchanosti moučníku napomáhají sněhové bílky, to je známá věc. Zde se však do těsta přidává také ušlehaná smetana. Luxusní chuť dotváří malé fialové kuličky plné sladké šťávy – ano, borůvky. Do těsta zapadnou jako do prachové peřiny.
Smetanu vyšleháme.
Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh.
Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny.
Směs BAKE A CAKE smícháme s kypřicím práškem.
Do žloutkové pěny vmícháme směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem, pak přidáme vyšlehanou smetanu, na závěr jemně vmícháme sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe borůvkami.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut.
Bublaninu jemně poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.
Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.