RECEPTY ADVENI

Bublanina s broskvemi

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bublanina s broskvemi

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř. Pečeme při 160 °C asi 25–30 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.

Poznámka

Místo broskví je možné použít jiné sladší ovoce, například třešně.

  • recept Bublanina s broskvemi