RECEPTY ADVENI

Bublanina podmáslová s třešněmi

Bez lepku Bez sóji

Bublanina podmáslová s třešněmi

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Klasické podmáslí dnes vytlačily z pultů nejrůznější jogurtové nápoje a kefíry, ale naše babičky a prababičky na něj nedaly dopustit. Tento lahodný mléčný nápoj má velmi nízké procento tuku, zároveň obsahuje hodnotné mléčné bílkoviny, lecitin a vápník. Z MODRÉ Adveni jsme upekli podmáslový chléb a libovali si nad jeho vláčností. Z FIALOVÉ Adveni jsme již připravili podmáslovou bábovku a ze stejného těsta, avšak navíc s pořádnou dávkou čerstvých třešní, je i tato skvělá bublanina.

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který si zatím dáme stranou.

Žloutky s cukrem krystal a změklým máslem, nebo Herou vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přilijeme kysané podmáslí. Následně vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.

Na závěr velmi zvolna a opatrně vmícháme připravený sníh z bílků.

Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Těsto poklademe třešněmi.

Pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, program horní a dolní ohřev.

Bublaninu poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Bublanina podmáslová s třešněmi