Bublanina podmáslová s třešněmi
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Klasické podmáslí dnes vytlačily z pultů nejrůznější jogurtové nápoje a kefíry, ale naše babičky a prababičky na něj nedaly dopustit. Tento lahodný mléčný nápoj má velmi nízké procento tuku, zároveň obsahuje hodnotné mléčné bílkoviny, lecitin a vápník. Z MODRÉ Adveni jsme upekli podmáslový chléb a libovali si nad jeho vláčností. Z FIALOVÉ Adveni jsme již připravili podmáslovou bábovku a ze stejného těsta, avšak navíc s pořádnou dávkou čerstvých třešní, je i tato skvělá bublanina.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který si zatím dáme stranou.
Žloutky s cukrem krystal a změklým máslem, nebo Herou vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přilijeme kysané podmáslí. Následně vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.
Na závěr velmi zvolna a opatrně vmícháme připravený sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Těsto poklademe třešněmi.
Pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, program horní a dolní ohřev.
Bublaninu poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.