Brusinkovo-ořechový chlebík
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Brusinkovo-oříškový chlebík oceníte nejen při svátečních příležitostech, ale také ráno na sladkou snídani. Kombinace skořice a ořechů vám při pečení navíc rozvoní celý byt.
Troubu předehřejme na 180 °C. Formu na biskupský chlebík vytřeme kokosovým olejem.
Smícháme všechny suché ingredience až po mletou skořici. Rozmícháme s mandlovým mlékem a nakonec vmícháme nasekané ořechy i rozmrazené brusinky. Hustější a lepivé těsto přesuneme do připravené vymazané formy, lehce uhladíme a pečeme 50–60 minut. Necháme chladnout na mřížce, po pár minutách vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce. Podáváme podle chuti, ideálně s pořádnou dávkou oblíbeného teplého nápoje a lžičkou zdravého medu.