Brazilské pao
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Brambory nebo batáty uvaříme ve slupce doměkka a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme tapiokovou mouku, lahůdkové droždí, sůl, olej a prášek do pečiva a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Je-li příliš tuhé a rozpadá se, je možné přidat několik lžic vody, ale doporučuji raději méně než více. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10–15 minut, až kuličky popraskají a začnou růžovět.
Poznámka
Čerstvě upečené pao má mírně žvýkavou konzistenci a chutná opravdu po sýru. Druhý den je tužší, pevnější a nežvýkavé a je možné ho deset sekund nahřát v mikrovlnné troubě.