Bramborovo-kaštanové gnocchi s kaštanovou omáčkou s paraořechy
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Gnocchi
Omáčka
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pokud máte rádi gnocchi, nebojte se je ozvláštnit nějakou jinou moukou. Dostanete tak nové jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky. Kaštanová mouka je přirozeně bezlepková mouka, která dodá gnocchi oříškovou chuť. Když k nim připravíte smetanovou kaštanovou omáčku, budete mít hřejivé jídlo. Mimochodem věděli jste, že kaštany působí antidepresivně?
Brambory uvaříme den předem ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme (opravdu nechte odležet, aby se těsto nelepilo). Nastrouháme je na jemno na struhadle a vmícháme mouku, sůl a vejce. Zpracujeme v pevné těsto. Vyválíme válec a nakrájíme na jednotlivé kousky, které vytvaruje do kuličky a rozplácneme vidličkou. Vaříme v mírně osolené vodě do vyplavání. Necháme okapat. Můžeme po okapání lehce osmahnout na másle nebo kokosovém oleji pro bezmléčnou verzi.
V nepřilnavém hrnci zpěníme máslo a přisypeme koření (mimo sůl), minutu mícháme a přidáme vodu. Necháme prohřát, stáhneme z ohně a vmícháme smetanu. Nakonec mixérem vmixujeme kaštanovou mouku do vytvoření hladké omáčky. Osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Nakonec posypeme nasekanými para ořechy.