RECEPTY ADVENI

Bramborové taštičky plněné povidlím sypané mákem

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Bramborové taštičky plněné povidlím sypané mákem
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Hlavní přísada
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Taštičky plněné povidlím jsou nostalgickou vzpomínkou na dětství a venkov. Pokud vaše babička měla ve zvyku taštičky připravovat, pak to určitě bylo právě s touto náplní. Není divu – švestky pěstoval na vsi snad každý. Část úrody se použila okamžitě do koláčů a knedlíků, část se vypálila na slivovici a zbytek se zpracoval právě na povidla. Mák, kterým se taštičky sypou po uvaření, krásně doplňuje kyselkavou chuť švestek.

Pokud Vás plněné bramborové taštičky zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové taštičky plněné arašídovou pastou podávané s banány, bramborové taštičky plněné domácím marcipánem sypané čokoládou.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 4 porce.

Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.

Na jemně pomoučeném stole vyválíme těsto na tloušťku cca 5 mm.

Vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 6 cm. Můžeme si pomoci třeba skleničkou.

Na střed kolečka naneseme povidla, překlopíme jednu stranu kolečka k druhé a okraje pevně přitiskneme, aby povidla během vaření nevytekla.

Taštičky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut.

Mletý mák promícháme s moučkovým cukrem.

Uvařené taštičky dáme na talíř, posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Foto: Adveni a Lukas Art
  • recept Bramborové taštičky plněné povidlím sypané mákem