Bramborové taštičky plněné domácím marcipánem sypané čokoládou
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Příznivci marcipánu zaplesají. Tato sladká mandlová hmota pochází z orientu, odkud se díky mořeplavcům dostala ve 14. století do Španělska a Portugalska a poté i do zbytku Evropy. Zprvu si ji mohli dovolit jen ti nejzámožnější, a dokonce se věřilo, že má léčebné účinky. Vyzkoušejte náš recept na taštičky plněné marcipánem a sypané čokoládou. Uvidíte, že se hned budete cítit lépe.
Pokud Vás plněné bramborové taštičky zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové taštičky plněné arašídovou pastou podávané s banány, bramborové taštičky plněné povidlím sypané mákem.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 4 porce.
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme marcipánovou náplň.
Do mísy nasypeme mleté mandle a cukr a promícháme.
Přidáme bílek a hmotu tak spojíme v tužší těsto. Dáme na chvíli odpočinout do lednice (na uvedené množství mandlí a cukru použijeme skutečně právě jeden bílek).
Na jemně pomoučeném stole vyválíme těsto na tloušťku cca 5 mm.
Vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 6 cm. Můžeme si pomoci třeba skleničkou.
Na střed kolečka naneseme marcipán, překlopíme jednu stranu kolečka k druhé a okraje pevně přitiskneme, aby marcipán během vaření nevytekl.
Taštičky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut.
Uvařené taštičky dáme na talíř a posypeme nastrouhanou tmavou čokoládou.