Bramborové taštičky plněné arašídovou pastou podávané s banány
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Kdo nějaký čas pobýval ve Spojených státech, dosvědčí, že chuť populárního „peanut butter“ už nikdy nedostane z hlavy. V posledních letech si arašídové máslo oblíbili i Češi a nabídka cukrovinek s touto příchutí se rozšířila. Pokud patříte k jeho fanouškům, musíte vyzkoušet taštičky plněné arašídovou pastou. Ta se skvěle doplňuje s banány, které jen podtrhnou její specifickou chuť.
Pokud Vás plněné bramborové taštičky zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové taštičky plněné povidlím sypané mákem, bramborové taštičky plněné domácím marcipánem sypané čokoládou.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 4 porce.
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Pražené arašídy smícháme s cukrem a směs rozmixujeme na „kaši“.
Na jemně pomoučeném stole vyválíme těsto na tloušťku cca 5 mm.
Vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 6 cm. Můžeme si pomoci třeba skleničkou.
Na střed kolečka naneseme arašídovou „kaši“, překlopíme jednu stranu kolečka k druhé a okraje pevně přitiskneme, aby arašídová náplň během vaření nevytekla.
Taštičky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut.
Uvařené taštičky dáme na talíř, posypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.
Taštičky doprovodíme oloupaným nakrájeným banánem.