Bramborové knedlíky se švestkami a mákem
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Co by to bylo za české léto bez ovocných knedlíků. A švestky s mákem, to je naprostá klasika české kuchyně. Kynuté koláče, záviny, nákypy – všude tam se s nimi můžeme potkat. Tuto osvědčenou kombinaci miloval už prezident Masaryk. Recept je jednoduchost sama. Když dodržíme správný poměr surovin, není na něm co pokazit.
Pokud Vás ovocné bramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky s borůvkami a šlehačkou, bramborové knedlíky s mangem a kokosovou šlehačkou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 18 knedlíků.
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Švestky vypeckujeme tak, že je podélně nakrojíme jen do poloviny a pecku vytáhneme, budou se nám lépe balit.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho švestky a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Mletý mák promícháme s moučkovým cukrem.
Uvařené knedlíky dáme na talíř, posypeme mákem s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.