Bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na knedlíky
Na zelí
Na cibulku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Plněné knedlíky nemusí být vždy jen na sladko. Ostatně, velká část mužské populace dává přednost slané variantě a na otázku, jaké ovoce mají v knedlících nejraději, odpoví suverénně, že uzené.
Tento recept je nejklasičtější variací slaných plněných knedlíků. Jedná se o důmyslnější verzi klasického vařeného uzeného s přílohovým bramborovým knedlíkem a zelím. Nasládlá chuť karamelizované cibulky posune kulinární zážitek o pěkných pár příček vzhůru. Důležité je nespěchat a smažit cibulku pěkně pozvolna až dozlatova.
Pokud Vás bramborové knedlíky se slanou náplní zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou, bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 18 knedlíků.
Příprava knedlíků
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Uzené maso uvaříme, a jakmile vychladne, nakrájíme ho na menší kostičky. Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli. Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho kostičky uvařeného uzeného masa a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Příprava zelí
Zelí nakrájíme, dle chuti osolíme a pokmínujeme, zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Mezitím si ze sádla a směsi připravíme jíšku. Sádlo na pánvi důkladně rozehřejeme, vsypeme do něj směs a při střední teplotě mícháme. Jíška je hotová, jakmile mouka začne žloutnout.
Zelí zahustíme připravenou jíškou. Dochutíme ho solí a cukrem a ještě 10 minut vaříme při střední teplotě.
Příprava cibulky
Cibule oloupeme, nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme dozlatova.
Knedlíky podáváme se zelím a osmaženou cibulkou.