Bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na knedlíky
Na špenát
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jemnější obměnu „masových“ knedlíků představuje tento recept s uzeným lososem a špenátem. Losos je plný zdraví prospěšných Omega-3 mastných kyselin a špenát patří mezi tmavou listovou zeleninu, která je z výživového hlediska nejcennější. Recept proto ocení i zastánci zdravého životního stylu a uvítají ho také děti, které si zpravidla na ostřejší chutě příliš nepotrpí.
Pokud Vás bramborové knedlíky se slanou náplní zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkoum, bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 18 knedlíků.
Příprava knedlíků
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Uzeného lososa nakrájíme na menší kousky.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho nakrájeného uzeného lososa a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Příprava špenátu
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na sádle osmahneme do sklovité barvy. Přidáme 2 lžíce směsi a za stálého míchání při střední teplotě usmažíme jíšku.
Do hrnce dáme špenátový protlak a vodu a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme připravenou jíšku.
Špenát dochutíme solí a pepřem.
Knedlíky servírujeme s připraveným špenátem.