RECEPTY ADVENI

Bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Hlavní přísada
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na knedlíky

Na špenát

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jemnější obměnu „masových“ knedlíků představuje tento recept s uzeným lososem a špenátem. Losos je plný zdraví prospěšných Omega-3 mastných kyselin a špenát patří mezi tmavou listovou zeleninu, která je z výživového hlediska nejcennější. Recept proto ocení i zastánci zdravého životního stylu a uvítají ho také děti, které si zpravidla na ostřejší chutě příliš nepotrpí.

Pokud Vás bramborové knedlíky se slanou náplní zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkoum, bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou.

Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 18 knedlíků.

Příprava knedlíků

Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.

Uzeného lososa nakrájíme na menší kousky.

Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.

Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho nakrájeného uzeného lososa a zakulacujeme.

Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.

Příprava špenátu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na sádle osmahneme do sklovité barvy. Přidáme 2 lžíce směsi a za stálého míchání při střední teplotě usmažíme jíšku.

Do hrnce dáme špenátový protlak a vodu a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme připravenou jíšku.

Špenát dochutíme solí a pepřem.

Knedlíky servírujeme s připraveným špenátem.

Foto: Adveni a Lukas Art
  • recept Bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem