Bramborové knedlíky s mangem a kokosovou šlehačkou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Komu je česká klasika málo nebo potřebuje změnu, může vyzkoušet tuto exotickou kombinaci s mangem a kokosovou šlehačkou. Kokosové mléko je zde využito beze zbytku. Vodnatou část mléka použijeme pro zadělání těsta, z té pevné pak vyšleháme luxusní kokosovou šlehačku. A kam s mangem? No přece dovnitř knedlíků! Bonus navíc – recept je vhodný i pro vegany.
Pokud Vás ovocné bramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky se švestkami a mákem, bramborové knedlíky s borůvkami a šlehačkou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 8 ks knedlíků.
V míse smícháme směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva a moučkový cukr.
Otevřeme vychlazenou plechovku kokosového mléka. Pokud je kokosové mléko dobře vychlazené, utvoří v plechovce dvě vrstvy. Jedna vrstva je pevnější, obsahuje většinu tuku a je sytě bílá. Druhá vrstva je vodnatější. Pevnější vrstvu vytáhneme, dáme do misky a zatím uložíme do ledničky.
Tekutou vrstvu doplníme vodou tak, abychom měli celkem 220 ml tekutiny, a tu přilijeme ke směsi s cukrem. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do nich kousky manga a zakulacujeme. (Zbytky manga uschováme na závěrečné zdobení.)
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
Nyní vytáhneme z ledničky pevnou část kokosového mléka a vyšleháme ji jako klasickou smetanu. Kokosové mléko začne šleháním tuhnout po cca 6 minutách, výsledná konzistence nebude tak tuhá jako u klasické šlehačky, ale zpevní se poté, co ji vychladíme v ledničce.
Knedlíky podáváme s kopečky kokosové šlehačky a zdobené zbylým mangem. Na zdobení můžeme použít také strouhaný kokos.