RECEPTY ADVENI

Bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Hlavní přísada
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na knedlíky

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Knedlíky plněné čabajkou, sýrem a okurkou potěší milovníky pikantnějších chutí. Oproti bramborovým knedlíkům s uzeným masem tu ušetříte čas, protože nemusíte předem vařit uzené. Pokrm je vhodnější spíš pro chladnější části roku. I když s vychlazeným pivem bude chutnat i v létě. Velkou výhodou plněných knedlíků je, že se dají dobře zamrazit a uchovat na později.

Pokud Vás bramborové knedlíky se slanou náplní zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkou, bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem.

Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 18 knedlíků.

Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.

Čabajku nakrájíme na menší kousky.

Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.

Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho nakrájenou čabajku a zakulacujeme.

Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.

Knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem a můžeme je doprovodit zavařenými okurkami.

Foto: Adveni a Lukas Art
  • recept Bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou