Bramborové knedlíky s čabajkou, sýrem a okurkou
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na knedlíky
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Knedlíky plněné čabajkou, sýrem a okurkou potěší milovníky pikantnějších chutí. Oproti bramborovým knedlíkům s uzeným masem tu ušetříte čas, protože nemusíte předem vařit uzené. Pokrm je vhodnější spíš pro chladnější části roku. I když s vychlazeným pivem bude chutnat i v létě. Velkou výhodou plněných knedlíků je, že se dají dobře zamrazit a uchovat na později.
Pokud Vás bramborové knedlíky se slanou náplní zaujmou, můžete vyzkoušet také bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkou, bramborové knedlíky s uzeným lososem a špenátem.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 18 knedlíků.
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Čabajku nakrájíme na menší kousky.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho nakrájenou čabajku a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem a můžeme je doprovodit zavařenými okurkami.