Bramborové knedlíky přílohové
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Ať už milujete plněné knedlíky nasladko či naslano, věříme, že nejčastěji sáhnete po této směsi při přípravě klasického bramborového přílohového knedlíku. Zapomeňte na zdlouhavé loupání, vaření a šťouchání brambor. Oproti tradičnímu postupu ušetříte s touto směsí spoustu práce a času. Bramborové knedlíky připravíte doslova RAZ DVA, přitom si co do chuti i vzhledu v ničem nezadají s těmi klasickými.
Vyzkoušejte i další recepty na knedlíky z této směsi. např. bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkou, bramborové knedlíky se švestkami a mákem, tvarohovo-bramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 2 válečky knedlíků.
Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme do tvaru válečku.
Vytvarované válečky ihned vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 15–20 minut. Ze začátku je vařečkou sem tam odlepíme ode dna.
Uvařené knedlíky necháme chvíli na desce stát a pak je krájíme, nejlépe nití, a to tak, že ustřihneme delší nit, vložíme pod váleček, nahoře překřížíme a utahujeme, až se nit opět narovná. Při krájení nožem se knedlíky snadno deformují.