RECEPTY ADVENI

Bramborové knedlíky přílohové

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bramborové knedlíky přílohové
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Hlavní přísada
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ať už milujete plněné knedlíky nasladko či naslano, věříme, že nejčastěji sáhnete po této směsi při přípravě klasického bramborového přílohového knedlíku. Zapomeňte na zdlouhavé loupání, vaření a šťouchání brambor. Oproti tradičnímu postupu ušetříte s touto směsí spoustu práce a času. Bramborové knedlíky připravíte doslova RAZ DVA, přitom si co do chuti i vzhledu v ničem nezadají s těmi klasickými.

Vyzkoušejte i další recepty na knedlíky z této směsi. např. bramborové knedlíky s uzeným, zelím a cibulkou, bramborové knedlíky se švestkami a mákem, tvarohovo-bramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou.

Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 2 válečky knedlíků.

Směs na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva smícháme s vodou. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto necháme na kuchyňské lince 15 minut odpočinout.

Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme do tvaru válečku.

Vytvarované válečky ihned vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 15–20 minut. Ze začátku je vařečkou sem tam odlepíme ode dna.

Uvařené knedlíky necháme chvíli na desce stát a pak je krájíme, nejlépe nití, a to tak, že ustřihneme delší nit, vložíme pod váleček, nahoře překřížíme a utahujeme, až se nit opět narovná. Při krájení nožem se knedlíky snadno deformují.

Foto: Adveni a Lukas Art
  • recept Bramborové knedlíky přílohové
  • recept Bramborové knedlíky přílohové
  • recept Bramborové knedlíky přílohové