Bochánky s pistáciemi
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na ozdobení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pokud chcete mít na vánočním stole cukroví, které je méně sladké, tak doporučuji upéct tyto jemné bochánky.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 50 malých bochánků.
1. Cukr utřeme se změklým máslem a přidáme zbytek ingrediencí. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odležet minimálně 2 hodiny. Před tím než budeme tvořit bochánky, tak těsto z lednice vyndáme a necháme povolit, aby se s ním dobře pracovalo.
2. Z těsta děláme kuličky, ale ne příliš velké, protože se nám v troubě ještě zvětší. Můžeme je buď nechat na plechu kulaté, anebo je pomoučenou vidličkou jemně splácnout. Pokud tak uděláme, tak po upečení budou více křupavé, ale ne tak nadýchané. Já to udělala půl na půl.
3. Pečeme na 170° C cca 8–10 minut. Po upečení necháme bochánky na plechu vychladnout a poté je dozdobíme rozpuštěnou čokoládou (můžeme je i namáčet). Pokud máme raději sladší cukroví, tak je, ještě vlažné, obalíme ve vanilkovém moučkovém cukru.
TIP: Pokud bochánky budeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost – ideální je občas ho vyměnit), vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.