Bezlepkový pivní chléb
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Předehřejte troubu na 175 °C. Naspod trouby vložte hlubší plech s vodou, který bude sloužit jako vodní lázeň. Připravte si chlebovou formu („hřbet“) a vytřete ji olivovým olejem. Recept je dělán původně na menší pečící formu, než jsme zvyklí, ale já jsem použila rozměry, jako má běžná forma k dostání v ČR a výsledek byl výborný.
Smíchejte všechny suché suroviny dohromady. Na závěr přidejte pivo a vytvořte těsto, které bude spíše lepivější než typicky chlebové. Pořádně promíchejte a přesuňte do vymazané chlebové formy. Těsto rozprostřete pomocí vařečky na celou plochu. Pečte v předem vyhřáté troubě s vodní lázní při 175 °C 10 minut, poté chléb vytáhněte a potřete olivovým olejem. Vraťte zpět do trouby na dalších 35 minut. Před vyjmutím z formy nechte chladit alespoň 15 minut.