RECEPTY ADVENI

Bezlepkový pivní chléb

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkový pivní chléb

Hlavní přísady

Mouka z hnědé rýže 250 g
Mouka z hnědé rýže 250 g
Koupit
Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Předehřejte troubu na 175 °C. Naspod trouby vložte hlubší plech s vodou, který bude sloužit jako vodní lázeň. Připravte si chlebovou formu („hřbet“) a vytřete ji olivovým olejem. Recept je dělán původně na menší pečící formu, než jsme zvyklí, ale já jsem použila rozměry, jako má běžná forma k dostání v ČR a výsledek byl výborný.

Smíchejte všechny suché suroviny dohromady. Na závěr přidejte pivo a vytvořte těsto, které bude spíše lepivější než typicky chlebové. Pořádně promíchejte a přesuňte do vymazané chlebové formy. Těsto rozprostřete pomocí vařečky na celou plochu. Pečte v předem vyhřáté troubě s vodní lázní při 175 °C 10 minut, poté chléb vytáhněte a potřete olivovým olejem. Vraťte zpět do trouby na dalších 35 minut. Před vyjmutím z formy nechte chladit alespoň 15 minut.

  • recept Bezlepkový pivní chléb
  • recept Bezlepkový pivní chléb
  • recept Bezlepkový pivní chléb