Bezlepkový nadýchaný koláč s meruňkami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Tento skvělý recept, kde se budou vaše domácí zavařeniny přímo výjimat, mi poskytla Hedvika. Kombinace vlašských ořechů, zavařených meruněk a vůně skořice mi připomíná návštěvu u prarodičů. Voní až k vám, co říkáte?
Troubu zapneme na 175 °C. Menší pekáč (asi 29×20 cm) vyložímeme papírem na pečení.
Smícháme suché ingredience (prvních 7). Zvlášť smícháme kefír se šťávou a olejem. Vmícháme do suché směsi. ¾ těsta vlijeme na připravený plech (těsto je spíše polotuhé, takže musíte trochu rozetřít). Do zbylého těsta vmícháme karob. Po uhlazení rozmístíme hnědé těsto na povrch světlého a pomocí nože uděláme šrafování. Poklademe okapaným ovocem a pečeme 40 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.