Bezlepkový hruškovo-zázvorový koláč
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Zázvor je skvělý nejen do čaje, ale můžete jej využít třeba při přepečení. V kombinaci s hruškami získáte chutný a vláčný koláč.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu o průměru 22 cm vyložíme papírem na pečení.
Vegavajo promícháme s vodou a necháme minimálně 5 minut odstát. Hrušky dobře omyjeme, rozčtvrtíme a vyjmeme jádřinec a nakrájíme na plátky. Smícháme mouku s práškem na pečení, solí a skořicí. Zvlášť smícháme připravené vegavajo s kokosovým olejem a sirupem a směs vmícháme do suché směsi. Rozetřeme do připravené formy, poklademe hruškami a ty lehce vmáčkneme do těsta. Přikryjeme alobalem a pečeme 20 minut. Poté vyjmeme z trouby, sejmeme alobal a posypeme nastrouhaným zázvorem. Dáme péct do trouby na dalších 20 minut. Necháme vychladnout.