RECEPTY ADVENI

Bezlepkový hruškovo-zázvorový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkový hruškovo-zázvorový koláč

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Vegajo
Vegajo
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zázvor je skvělý nejen do čaje, ale můžete jej využít třeba při přepečení. V kombinaci s hruškami získáte chutný a vláčný koláč.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu o průměru 22 cm vyložíme papírem na pečení.

Vegavajo promícháme s vodou a necháme minimálně 5 minut odstát. Hrušky dobře omyjeme, rozčtvrtíme a vyjmeme jádřinec a nakrájíme na plátky. Smícháme mouku s práškem na pečení, solí a skořicí. Zvlášť smícháme připravené vegavajo s kokosovým olejem a sirupem a směs vmícháme do suché směsi. Rozetřeme do připravené formy, poklademe hruškami a ty lehce vmáčkneme do těsta. Přikryjeme alobalem a pečeme 20 minut. Poté vyjmeme z trouby, sejmeme alobal a posypeme nastrouhaným zázvorem. Dáme péct do trouby na dalších 20 minut. Necháme vychladnout.

Foto: Kašulka
  • recept Bezlepkový hruškovo-zázvorový koláč