RECEPTY ADVENI

Bezlepkové palačinky bez obilných mouk

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Bezlepkové palačinky bez obilných mouk
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dnes si připravíme docela netradiční palačinky, do kterých přijdou samé velmi zdravé mouky. Mouka z hroznových jadérek je plná antioxidantů a pomůže tak předcházet vzniku rakoviny či srdečních nemocí. Bránit by se jí neměli ani alergici, jelikož kladně působí při projevech alergie. Když doplníte stejně zdravou moukou z ostropestřce a dýně, máte palačinky nejen bez lepku, ale také bez veškerých cereálií.

Smícháme si připravené mléko s vejci, medem a kokosovým olejem a přisypeme smíchané suché ingredience. Necháme cca 10 minut odstát (můžeme občas promíchat) a poté nabíráme na jednu palačinku cca ¼ hrnečku těsta. Ideální je kroužit pánví už při vlívání těsta, aby se hmota krásně rozprostřela. Jakmile se začnou okraje odlepovat, opatrně podebereme a otočíme. Smažíme i z druhé strany 2–3 minutky. Palačinky klademe na talíř a ihned je přiklopíme druhým talířem, ve vlhku a teple krásně „změknou“ a jsou pružné, dá se s nimi pak zacházet jako s tradičními „crepes“. Naplňte oblíbenou náplní a podávejte.

Poznámka

Nejvíce se mi osvědčila jako náplň domácí bezová marmeláda či slaná verze s vařenou červenou čočkou s koriandrem a kudrnkou.

  • recept Bezlepkové palačinky bez obilných mouk
  • recept Bezlepkové palačinky bez obilných mouk
  • recept Bezlepkové palačinky bez obilných mouk