Bezlepkové linecké cukroví
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Linecké cukroví je sladká vzpomínka na Vánoce. Ani při bezlepkové dietě se jej nemusíte vzdát, díky směsi Bake-a-cake, čirokové a pohankové mouce se vám nejen vždy povede, ale bude krapet zdravější.
Smícháme máslo, moučku a žloutky. Zvlášť smícháme mouky s citrónovou kůrou a špetkou soli. Z obou směsí vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici pár hodin odležet, ideálně do druhého dne.
S těstem po vyjmutí pracujeme rychle. Rozválíme na tenký plát, vykrajujeme požadované tvary a pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C cca 8 minut do zrůžovění. Necháme vychladnout a můžeme nechat odležet, než budeme mít čas na plnění, ideálně domácí kyselejší marmeládou.