Besan barfi - indický dezert z cizrnové mouky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne.
Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé pánve a za stálého míchání ji na nižším plameni 5–10 minut opékáme, až než se rozvoní a zezlátne. Poté přidáme rozpuštěné ghee nebo máslo, cukrový sirup a kardamon a vymícháme vláčnou hmotu. Tu rozetřeme do vymaštěné formy a povrch posypeme nasekanými oříšky. Necháme v chladu ztuhnout a poté nakrájíme na kostičky.
Poznámka
Obvykle ve svých receptech ubírám množství cukru a tuku. V tomto indickém receptu to jde obtížně, ale i tak jsem přišla na to, že lze množství tuku snížit. Když se bude těsto drobit, je možné přidat trochu vlažné vody.