RECEPTY ADVENI

Besan barfi - indický dezert z cizrnové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Besan barfi - indický dezert z cizrnové mouky
Cizrnová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Cizrnová mouka hladká 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne.

Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé pánve a za stálého míchání ji na nižším plameni 5–10 minut opékáme, až než se rozvoní a zezlátne. Poté přidáme rozpuštěné ghee nebo máslo, cukrový sirup a kardamon a vymícháme vláčnou hmotu. Tu rozetřeme do vymaštěné formy a povrch posypeme nasekanými oříšky. Necháme v chladu ztuhnout a poté nakrájíme na kostičky.

Poznámka

Obvykle ve svých receptech ubírám množství cukru a tuku. V tomto indickém receptu to jde obtížně, ale i tak jsem přišla na to, že lze množství tuku snížit. Když se bude těsto drobit, je možné přidat trochu vlažné vody.

  • recept Besan barfi - indický dezert z cizrnové mouky
  • recept Besan barfi - indický dezert z cizrnové mouky
  • recept Besan barfi - indický dezert z cizrnové mouky