RECEPTY ADVENI

Banánový chlébíček s chutí ráje

Bez lepku Bez sóji

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Krásné řešení problému co s banány, které jsme přinesli, nechali na lince s tím, že je někdy v budoucnu dáme do ledničky a pak na ně zapomněli… Po několika dnech se začne nad zčernalými banány linout vůně tropické džungle, zkažené nejsou, to ne, ale nikdo už je jíst nechce a nebude… Ale bude, schované do chlebíčku.

Suché suroviny smícháme v míse. Postupně přidáváme rozmačkané banány a ostatní tekuté suroviny, po každém přídavku zamícháme. Narovnáme do chlebíčkové formy vymaštěné a vysypané kokosem. Na povrch naneseme pastu karobu a rumu. Nožem trochu promícháme, aby v těstu vzniklo mramorování. Pečeme při 180 °C cca hodinu.

Poznámka

Jste-li pořádníčkové a banány strkáte hned do ledničky, nebo sníte ještě zelené, nezoufejte. Odkrojte z banánů špičky, narovnejte na plech a nechte propéct v troubě při 150 °C. Trvá to asi 15 minut, nebo než slupka zčerná. Banány změknou a zesládnou. Vymáčknete je ze slupky (právě proto jsme krájeli ty špičky) a máte přezrálý banám do chlebíčku nebo do smoothie koktejlu!