RECEPTY ADVENI

Banánový chlébíček s chutí ráje

Bez lepku Bez sóji

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Koupit
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.08.2023
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.08.2023
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Krásné řešení problému co s banány, které jsme přinesli, nechali na lince s tím, že je někdy v budoucnu dáme do ledničky a pak na ně zapomněli… Po několika dnech se začne nad zčernalými banány linout vůně tropické džungle, zkažené nejsou, to ne, ale nikdo už je jíst nechce a nebude… Ale bude, schované do chlebíčku.

Suché suroviny smícháme v míse. Postupně přidáváme rozmačkané banány a ostatní tekuté suroviny, po každém přídavku zamícháme. Narovnáme do chlebíčkové formy vymaštěné a vysypané kokosem. Na povrch naneseme pastu karobu a rumu. Nožem trochu promícháme, aby v těstu vzniklo mramorování. Pečeme při 180 °C cca hodinu.

Poznámka

Jste-li pořádníčkové a banány strkáte hned do ledničky, nebo sníte ještě zelené, nezoufejte. Odkrojte z banánů špičky, narovnejte na plech a nechte propéct v troubě při 150 °C. Trvá to asi 15 minut, nebo než slupka zčerná. Banány změknou a zesládnou. Vymáčknete je ze slupky (právě proto jsme krájeli ty špičky) a máte přezrálý banám do chlebíčku nebo do smoothie koktejlu!