RECEPTY ADVENI

Bábovka šlehačková (kelímková)

Bez lepku Bez sóji

Bábovka šlehačková (kelímková)

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Dále budete potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Že výborné věci jsou často velmi jednoduché – tak toho důkazem je tato bábovka. Minimum ingrediencí, žádné vážení, jednoduchý postup a skvělý výsledek. To je tato šlehačková kelímková (nebo hrníčková, chcete-li) bábovka.

Vajíčka a šlehačku rozmícháme v misce.

Přidáme cukr a směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem.

Menší bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí.

Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.

Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka šlehačková (kelímková)