Bábovka šlehačková (kelímková)
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Dále budete potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Že výborné věci jsou často velmi jednoduché – tak toho důkazem je tato bábovka. Minimum ingrediencí, žádné vážení, jednoduchý postup a skvělý výsledek. To je tato šlehačková kelímková (nebo hrníčková, chcete-li) bábovka.
Vajíčka a šlehačku rozmícháme v misce.
Přidáme cukr a směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem.
Menší bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí.
Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.
Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.
Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.