Bábovka mrkvová s ořechy a medem
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Carrot cake – mrkvový dortík je tradiční americký moučník. Švýcaři do své varianty mrkvového dortu Rüblitorte přidávají ještě pořádnou dávku mandlí. V této naší bábovce najdete spojení chutí mrkve, vlašských ořechů a medu. Je vynikající.
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky s cukrem a medem ušleháme do pěny, přidáme na malinké kousky nasekané vlašské ořechy, směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem a olej. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev.
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo strouhaným kokosem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170–180 °C zhruba 50 minut. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme do středu a ven musí „vyjít“ čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.
Bábovku necháme chvíli odpočinout a pak ji vyklopíme z formy.
Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.