RECEPTY ADVENI

Bábovka mrkvová s ořechy a medem

Bez lepku Bez sóji

Bábovka mrkvová s ořechy a medem

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Carrot cake – mrkvový dortík je tradiční americký moučník. Švýcaři do své varianty mrkvového dortu Rüblitorte přidávají ještě pořádnou dávku mandlí. V této naší bábovce najdete spojení chutí mrkve, vlašských ořechů a medu. Je vynikající.

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky s cukrem a medem ušleháme do pěny, přidáme na malinké kousky nasekané vlašské ořechy, směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřicím práškem a olej. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev.

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.

Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo strouhaným kokosem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170–180 °C zhruba 50 minut. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme do středu a ven musí „vyjít“ čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.

Bábovku necháme chvíli odpočinout a pak ji vyklopíme z formy.

Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka mrkvová s ořechy a medem