Bábovka malinová s vaječným koňakem
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Co mají společného teplý drink Bombardino podávaný v horských lyžařských střediscích, alžírská káva a likérová špička? Vaječný koňak, přece! Tento sladký alkoholický nápoj sytě žluté barvy se připravuje z mléka, smetany, vajec, pálenky a cukru. Obsah alkoholu v něm je okolo 20 %. Jeho chuť je natolik zajímavá, že ho cukrářky rády přidávají do různých krémů, nebo jím ozvláštní vánoční cukroví zvané vosí hnízda, či vyšperkují zmrzlinový pohár. I my jsme se v tomto receptu rozšouply a do bábovky trochu této tekuté dobroty přikáply a řeknu Vám, že v kombinaci s malinami je to pecka.
Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Zatím si ho odložíme stranou.
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vaječný koňak a směs BAKE A CAKE. Opatrně vmícháme připravený sníh z bílků a nakonec zamícháme maliny.
Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Opatrně do formy přelijeme těsto.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170–180 °C zhruba hodinu. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.
Hotovou bábovku vyndáme a necháme chvíli odpočinout, potom opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.