Bábovka kakaová s ořechy
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Těsto této bábovky vychází z velmi oblíbeného receptu na řezy Míša od Lenky Jurečkové, pouze je obohaceno o vlašské ořechy. Toto těsto můžete využít všestranně – na piškotový dortík, kakaové muffiny, nebo mu dát podobu české a moravské klasiky a upéct bábovku.
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Bílkový sníh si odložíme stranou.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a přilijeme olej.
Do žloutkové směsi postupně přidáváme mléko a směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.
Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá.
Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.
Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.