RECEPTY ADVENI

Bábovka kakaová s ořechy

Bez lepku Bez sóji

Bábovka kakaová s ořechy

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Těsto této bábovky vychází z velmi oblíbeného receptu na řezy Míša od Lenky Jurečkové, pouze je obohaceno o vlašské ořechy. Toto těsto můžete využít všestranně – na piškotový dortík, kakaové muffiny, nebo mu dát podobu české a moravské klasiky a upéct bábovku.

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Bílkový sníh si odložíme stranou.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a přilijeme olej.

Do žloutkové směsi postupně přidáváme mléko a směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.

Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá.

Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.

Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka kakaová s ořechy
  • recept Bábovka kakaová s ořechy