Bábovka jogurtová
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Za velmi jemný nádech kyselkavé chuti a příjemnou vláčnost vděčí tato bábovka bílému jogurtu. Ten, jak známo, působí blahodárně na střevní mikroflóru a má relativně vysoký obsah bílkovin. Není nad to mlsat zdravě.
Máslo rozpustíme a poté necháme zchladnout.
Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáme jogurt a vlažné máslo.
Smícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) s kypřicím práškem.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Do žloutkové pěny vmícháme nejprve sypkou směs a poté velmi zvolna a opatrně sníh z bílků.
Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá.
Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.
Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.