RECEPTY ADVENI

Bábovka jogurtová

Bez lepku Bez sóji

Bábovka jogurtová

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Za velmi jemný nádech kyselkavé chuti a příjemnou vláčnost vděčí tato bábovka bílému jogurtu. Ten, jak známo, působí blahodárně na střevní mikroflóru a má relativně vysoký obsah bílkovin. Není nad to mlsat zdravě.

Máslo rozpustíme a poté necháme zchladnout.

Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáme jogurt a vlažné máslo.

Smícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) s kypřicím práškem.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Do žloutkové pěny vmícháme nejprve sypkou směs a poté velmi zvolna a opatrně sníh z bílků.

Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá.

Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.

Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka jogurtová