Bábovka cizrnová
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tato bábovka je zajímavá nejen použitím cizrny, ale také tím, že se do ní nepřidává žádný tuk. Je vhodná i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy nebo alergií na kasein, protože pro její přípravu nepotřebujeme mléko. Jako tekutina je zde důvtipně použita šťáva z pomerančů. Při posezení u této bábovky můžete pobavit hádankou, z čeho je. Mrkvový dort, dýňový koláč, cuketová buchta, dokonce dort Mecháček se špenátem – to vše už tady bylo. Ale cizrna? Málokdo ji v této výborné bábovce dešifruje.
Směs BAKE A CAKE smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Cizrnu rozmixujeme do hladka.
Vejce utřeme s cukrem a přilijeme šťávu z pomerančů, promícháme.
Všechny připravené ingredience důkladně smícháme. Vzniklé těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané kakaem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 45 minut. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také podle toho, jakou formu použijeme.
Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Inspirováno časopisem Apetit: Cizrnová kakaová buchta