RECEPTY ADVENI

Aztékovy amarantové krekry

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Aztékovy amarantové krekry
Amarantová mouka 250 g
Hlavní přísada
Amarantová mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Toto je recept jako stvořený pro onen katastrofický moment, kdy dojdou zároveň i hosté, i pohoštění. Se zbytkem chlebové směsi a jakýmkoli sýrem, co jsme našli doma, je situace vážná, ale už naštěstí ne zoufalá.

Všechny suroviny rozsekat v robotu. Vzniklou drobenku přendat do mísy a přidat 60–100 ml vody, podle druhu sýra a nasákavosti mouky. Vznikne lehce drobivé těsto. Ihned děláme kuličky cca 1 cm, rozplácneme na plechu na placičku 2 mm tlustou (použila jsem paličku na maso, nemlátit, prosím, stačí přimáčknout, ano?) Upečeme v troubě na 160 °C do bledě-růžova.

Poznámka

Ostřejší sýr se krásně snese s pikantní pálivostí hořčicového prášku, ale nic vám nebrání v použití libovolného jiného koření

  • recept Aztékovy amarantové krekry
  • recept Aztékovy amarantové krekry
  • recept Aztékovy amarantové krekry