RECEPTY ADVENI

Aztékovy amarantové krekry

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Aztékovy amarantové krekry
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Pracovní postup

Toto je recept jako stvořený pro onen katastrofický moment, kdy dojdou zároveň i hosté, i pohoštění. Se zbytkem chlebové směsi a jakýmkoli sýrem, co jsme našli doma, je situace vážná, ale už naštěstí ne zoufalá.

Všechny suroviny rozsekat v robotu. Vzniklou drobenku přendat do mísy a přidat 60–100 ml vody, podle druhu sýra a nasákavosti mouky. Vznikne lehce drobivé těsto. Ihned děláme kuličky cca 1 cm, rozplácneme na plechu na placičku 2 mm tlustou (použila jsem paličku na maso, nemlátit, prosím, stačí přimáčknout, ano?) Upečeme v troubě na 160 °C do bledě-růžova.

Poznámka

Ostřejší sýr se krásně snese s pikantní pálivostí hořčicového prášku, ale nic vám nebrání v použití libovolného jiného koření

  • recept Aztékovy amarantové krekry
  • recept Aztékovy amarantové krekry
  • recept Aztékovy amarantové krekry