Arabske housky, placky, plněné bochánky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Lahodné zase trochu jiné vlastnoručně namíchané pečivo s vůní exotiky. Ploché housky můžete proříznout. Placky opéct na suché pánvi a podávat k jehněčímu či kuřecímu masu po arabsku. Bochánky můžete plnit zeleninovým kari či ostrou masovou směsí. Černucha dodá cizrnové oříškové příchuti trochu exotiky…
1. Mouky smícháme, přidáme strouhaný brambor, sůl, guar, xantan, vinný kámen a sušené droždí. Suroviny pořádně promísíme. Teplou vodu si odměříme a přimícháme agávový sirup. Tekutinu přidáme k moučné směsi a rukou vymícháme ve vláčné těsto.
2. Mísu s těstem přikryjeme nejlépe poklopem či potravinářskou folií a necháme na teplém místě hodinu kynout.
3. Po vykynutí přidáme k těstu olej a rukou ho opět do těsta zapracujeme..
4. Z poloviny těsta můžeme mokrou rukou tvarovat housky, které necháme na plechu s pečicím papírem cca 10 minut odpočinout, potřeme vodou s troškou oleje a sypeme semínky černuchy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C (na dně s hrncem vody) asi 20 minut.
5. Ze zbytku těsta můžeme tvarovat placky, které pečeme na teflonové pánvi za sucha, z každé strany cca 2 minuty (výška 1 cm).
6. Pokud se pustíte do bochánků s náplní, je třeba si plech na muffiny vystlat papírovými košíčky. Do košíčků dát část těsta, mokrou rukou vytvoříme z těsta mističku, vložíme např. masovou náplň a opět z těsta vytvoříme mističku, kterou směs přikryjeme a těsto k sobě na bocích přitiskneme. Opět potřeme vodou s olejem a sypeme semínky. Pečení probíhá stejným způsobem.
7. Hotové pečivo necháme vychladnout na mřížce. Placky podáváme teplé jako přílohu.