RECEPTY ADVENI

Kruh Ajdov neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kruh Ajdov neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy
Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pohankovou mouku spařit 200 ml vroucí vody, rozmíchat na drobečky, nechat vystydnout, zadělat těsto s ostatními surovinami a nechat vykynout asi dvě hodiny. Z vykynutého těsta zformovat bochník a nechat vykynout podruhé v ošatce. Upéct na rozpálené litině, kameni nebo v litinovém hrnci s poklicí. Před vsazením do trouby postříkat vodou. Péci v páře 15 minut na 250 °C, bez páry nechat dopéci 35 minut na 170 °C. Hotové zase postříkat vodou.

  • recept Kruh Ajdov neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy