RECEPTY ADVENI

Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě

Bez lepku Bez sóji

Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Americkou "koblihu" ve tvaru zploštělého prstence zvanou donut zná dnes už každý a nejen dle Homera Simpsona je toto pečivo silně návykové! :-) Obvykle se připravuje smažením ve vysoké vrstvě oleje do tmavě zlaté barvy. Takto si je můžete připravit ze Zelené Adveni. Ale smažení není jediný způsob přípravy této dobroty. Můžete je i upéct a to z Fialové Adveni, tak jako Kateřina Hájková, která pro nás nazkoušela recept podle Dr. Oetkera.

Vejce, cukr a rozpuštěné máslo utřeme do světlé pěny. Pak přilijeme mléko. Důkladně promícháme.

Následně přidáme směs BAKE A CAKE smíchanou s kypřícím práškem a citronovou kůru. Vymícháme těsto.

Těsto necháme 10 minut „odpočinout“.

Formu na donuty vymažeme tukem a naplníme těstem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 25 minut (doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou).

Vychladlé donuty můžeme ozdobit dle libosti polevou a posypkou.

Z výše uvedených ingrediencí upečeme 24 ks donutů.

Inspirováno receptem Dr. Oetkera

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě
  • recept Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě
  • recept Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě
  • recept Zlaté donuty Dr. Oetkera pečené v troubě