RECEPTY ADVENI

Zelňáky

Bez lepku Bez sóji

Zelňáky
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zelňáky – další výborné placky. I u nich, stejně jako u bramboráků, existuje celá řada variant, skoro by se dalo říci, že co rodina, to recept. Mnoho z nich například kombinuje zelí s bramborami, jsou to v podstatě takové „bramboráky“, kde je část brambor nahrazena zelím. Náš recept je jiný – když zelňáky, tak „stoprocentní“. Není bez zajímavosti, že tradičně se do zelných placek používalo zelí dušené. Kysané zelí je poměrně novodobá záležitost. Placky s ním však mají ten správný říz!

Z výše uvedených surovin připravíme cca 12 zelňáků.

Kysané zelí necháme důkladně okapat, nakrájíme ho na drobno.

Slaninu nakrájíme na kostičky.

Těsto na zelňáky připravíme tak, že v míse smícháme na drobno nakrájené kysané zelí, směs PASTA & GNOCCHI, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, mléko, sůl a česnek.

Tvoříme placky a smažíme na tuku na pánvi do zlatova.

Foto: Jana Fialková
  • recept Zelňáky