RECEPTY ADVENI

Zeleninové placičky 4× jinak

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Zeleninové placičky 4× jinak

Hlavní přísady

Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Koupit
Vláknina PSYLLIUM
Vláknina PSYLLIUM
Koupit
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Mrkvové placičky

Celerovo-mrkvové placičky

Květákové placičky

Kedlubnové placičky

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Velmi jsem si je oblíbila a peču v mnoha variantách. Skvělé jako příloha či jen tak na svačinu.

Zeleninu nastrouhám najemno (lze ručně, robotem či v mixéru typu chopper). Poté přidám psyllium či vajíčko, olej a ochutím solí a bylinkami. Pokud je těsto moc řídké, přidám bezlepkovou mouku – těsto by mělo držet tvar. Pro tvarování placiček používám velké formičky od Tescomy – přímo na plech s pečícím papírem položím formičku, lžící nanesu těsto, utlačím, sejmu formičku a takto pokračuji s celým těstem. Před pečením lze ještě potřít vodou a posypat sezamem či bylinkami. Peču při 170 °C do zlatova.

Tyto zeleninové placičky jsou kouzelné v tom, že nezáleží na přesných poměrech a dá se tak skvěle zpracovat zelenina, kterou zrovna máte k dispozici. Základ je vždy jemně strouhaná zelenina, psyllium či vajíčko jako pojidlo a bezlepková mouka na případné zahuštění. Nebojte se experimentovat!