RECEPTY ADVENI

Zdravý jablečný chlebíček s nopálovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Zdravý jablečný chlebíček s nopálovou moukou
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Snídejte lehce, zdravě, sladce a stylově. Tento chlebíček by prošel určitě i pod lupami výživových poradců či kontrolorů naší váhy – je plný vlákniny, minerálních látek a vitamínů.

1. Jablíčka oloupeme, nasekáme nebo lépe nahrubo nastrouháme, přelijeme citr. šťávou a promísíme s cukry. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme např. Stellou, vysypeme čirokovou polohrubou moukou.

2. Ve vedlejší misce promícháme mouky, kakao, skořici a kypřidlo. Ke strouhaným a odpočinutým jablíčkům (pustí šťávu) přilijeme olej a polovinu jablečného džusu, promícháme. Přisypeme moučnou směs, opatrně promícháme s jablečným základem. Pokud je těsto příliš suché přilijeme po troškách další džus (záleží to na šťavnatosti jablíček). Vlhké těsto přelijeme do formy, uhladíme a pečeme cca 25–35 minut. Nebo až je špejle zapíchnutá do středu po vytažení z těsta suchá.

3. Po upečení necháme chlebíček ve formě vychladnout na mřížce. Po vychladnutí vyklopíme na delší talíř, případně pocukrujeme.