RECEPTY ADVENI

Zdravé kynuté ovocné knedlíky

Bez lepku Bez sóji

Zdravé kynuté ovocné knedlíky

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Magdalena Rubinová

Autor receptu

Jsem naprosto normální náctiletá holka z Prahy, kterou baví vařit. Postupem času objevuji další a další bezlepkové mouky a zaměřuji se také na recepty zdravé, veganské a bez éček.

Ingredience

na 4 knedlíky

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Do mísy si dáme mouku, do ní si uděláme důlek a do důlku dáme ½ mléka, přidejte cukr a rozdrolené kvasnice a zaprašte lehce moukou. Nechte na klidném a teplém místě vzejít kvasnice. Do vykynutých kvasnic přidejte zbytek mléka, žloutek a promíchejte. Dejte odpočinout na teplé místo na 30 minut. Přidejte bramborový škrob a zpracujte těsto. Vemte si vždy kousíček těsta, vytvarujte kolečko, dejte na něj ovoce, zabalte a dejte vařit do vroucí vody dokud knedlíky nevyplavou.