RECEPTY ADVENI

Zázvorová červená quinoa s mandlemi

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Zázvorová červená quinoa s mandlemi
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Červenou quinou nejprve propláchneme a necháme deset minut namočenou.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okapanou quinou, zázvor, sůl, chilli a 1,5-násobek vody. Vaříme pod pokličkou doměkka, asi 15 minut. Ke konci vaření vmícháme plátky mandlí a případně dochutíme. Můžeme podávat jako přílohu i jako samotné hlavní jídlo.

Poznámka

Červená a černá quinoa jsou sestřičkami té asi trochu známější, bílé quinoy. Liší se jen nepatrně konzistencí: červená a černá quinoa zůstávají v uvařeném stavu o něco pevnější a křupavější než quinoa bílá.