Zázvorky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Máte rádi tu příjemně pálivou chuť zázvoru? Pak na vašem vánočním stole nesmějí chybět. Křehké a krásně křupavé, hezky voňavé a tak dobré. Zázvorky.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU) smícháme s práškem do pečiva, s moučkovým cukrem, mletým zázvorem a špetkou soli.
Poté do sypké směsi zapracujeme Heru a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 5 mm a vykrajujeme tvary. Tvary rovnáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 18 minut – „do růžova“.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 2 velké plechy zázvorek.