RECEPTY ADVENI

Zázvorky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Zázvorky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Máte rádi tu příjemně pálivou chuť zázvoru? Pak na vašem vánočním stole nesmějí chybět. Křehké a krásně křupavé, hezky voňavé a tak dobré. Zázvorky.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU) smícháme s práškem do pečiva, s moučkovým cukrem, mletým zázvorem a špetkou soli.

Poté do sypké směsi zapracujeme Heru a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 5 mm a vykrajujeme tvary. Tvary rovnáme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 18 minut – „do růžova“.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 2 velké plechy zázvorek.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Zázvorky