RECEPTY ADVENI

Zázvorky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Zázvorky
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Zázvorové sušenky jsou vhodné pro každou příležitost. Pozitivní účinky zázvoru pak oceníte třeba i při nachlazení, zkuste jej v této sladké formě.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení nebo potřeme tukem a vysypeme moukou.

Nejdříve smícháme sypké suroviny se zázvorem, přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké těsto (nakonec to půjde). Rozválíme na cca 3–4 mm silnou placku a vykrajujeme tvar sušenek podle našeho požadavku. Pečeme 20–25 minut do zezlátnutí. Necháme vychladnout na plechu, ozdobíme podle požadavku a uložíme v uzavřené nádobě na chladném místě.