RECEPTY ADVENI

Zálivka na salát s hořčičnou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Zálivka na salát s hořčičnou moukou
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Hořčičnou mouku zalijeme vlažnou vodou, přidáme kapku oleje, ocet, sůl, cukr a pepř dle chuti a vše důkladně promícháme. Připravenou zálivku nalijeme na libovolný zeleninový salát, promícháme a necháme v chladu chvíli odstát.

Množství jednotlivých surovin neuvádím, řídíme se vlastní chutí a tím, kolik potřebujeme zálivky. Hořčičná mouka se nerozpustí, zůstane v zálivce jako krupička, ale to určitě nevadí. Pozor, je dost pikantní, takže s dávkováním začněte na menším množství a postupně přidávejte, až docílíte požadované chuti.