RECEPTY ADVENI

Wafle

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Wafle

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Amarantová mouka 250 g
Amarantová mouka 250 g
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Další recept z kategorie „došel chleba“. Wafle ráno udělají svět o něco lepším místem, dají se vzít do krabičky s sebou do práce a pokud náhodou zbydou, dají se dosušit v troubě na křupavé lehce sladké suchárky.

Smícháme suroviny. Na klasické wafle bychom měli oddělit žloutky od bílků a bílky ušlehat do sněhu. Oželíme- li trochu bublinek, prošleháme vejce s tukem tak, jak jsou. Zamícháme mléko nebo rostlinné mléko do suché směsi, přidáme buď žloutky a tuk nebo celou prošlehanou tekutou složku. Oddělili jsme a ušlehali bílky, přidáme je až na konec. Těsto by mělo mít hustotu lívancového, podle potřeby přilijeme tekutinu. Upečeme ve waflovači.

Poznámka

Suchou směs je možné namíchat i do zásoby a použít kromě waflí i na lívance nebo palačinky.